Henderson baalt na Ajax-remise: 'Moet beter'

Henderson baalt na Ajax-remise: 'Onze prestatie moet veel beter'

10 maart om 16:55
Laatste update: 10 maart om 17:58

Jordan Henderson baalt van het ondermaatse optreden van Ajax teggen Fortuna Sittard. De Engelse routinier is desondanks te spreken over de Amsterdamse inzet tegen Fortuna Sittard (2-2).

ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. wil na afloop weten of dit het slechtste duel van Ajax was sinds de komst van Henderson. "Nee, want we hebben niet verloren", reageert de teleurgestelde middenvelder. "Het was niet ons beste optreden. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want we speelden drie dagen geleden nog tegen een goed team als Aston Villa. Maar we bleven ervoor gaan en als je niet goed speelt, is het soms goed om in ieder geval niet te verliezen."

Henderson beaamt dat Ajax tot weinig uitgespeelde mogelijkheden kwam. "In balbezit kon het beter. We hadden meer kansen kunnen creëren, dat lukte ons niet echt tot we met 1-2 achter kwamen en begonnen te pushen. Op het eind hadden we zelfs nog kunnen winnen, met wat kansjes. Maar onze prestatie had veel beter kunnen en moeten zijn."

Wijt Henderson dat aan een gebrek aan creativiteit in het 5-4-1 systeem? "We hadden meer kansen kunnen creëren, maar tegelijkertijd verdedigen we beter als team. Het is teleurstellend hoe we de goals tegen krijgen. Het was een moeilijke wedstrijd en zoals ik zei: als je niet kunt winnen, moet je niet verliezen."