Pastoor reageert vol irritatie op vragen naar Steijn-uitspraken

Pastoor wil niets kwijt over Steijn: 'RTL Boulevard-achtig'

9 maart om 23:40

Alex Pastoor reageerde zaterdag vol irritatie op vragen over Annemieke Zijerveld, zijn collega bij Almere City. Oud Ajax-trainer Maurice Steijn sprak afgelopen week over 'dat wijf van Almere' en haalde hard uit naar de clubpsychologe van Almere.

"Ik heb het al vaker gezegd. Ik houd niet van die RTL Boulevard-achtige vragen. Als je iets over mijn team of over de wedstrijd wil weten, dan heel graag", reageert Pastoor geïrriteerd voor de camera's van ESPN. In de studio wordt er verbaasd gereageerd op de reactie van de Almere-trainer. "Hij wil geen olie op het vuur gooien, maar je kunt ook achter je collega gaan staan", klinkt het.

Steijn liet zich afgelopen week in een praatprogramma op Ziggo Sport nogal negatief uit over Zijerveld. Ook Hedwiges Maduro, ex-Almere City, moest het ontgelden. Steijn bevestigde onder meer dat hij Maduro uit zijn staf had willen verwijderen als hij zelf bij Ajax was gebleven. Pastoor wilde enkel reageren op de gespeelde wedstrijd en niet op deze gebeurtenis.

Almere speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht. De ploeg van Pastoor bleef daardoor op de twaalfde plek staan. Aansluiting met de play-off-plekken om Europees voetbal werd (nog) niet gevonden. Het verschil tussen beide ploegen bleef vier punten. Volgende week speelt Almere uit tegen degradatiekandidaat Vitesse.