Maurice Steijn voert gesprek met Heerenveen

Groot nieuws uit Friesland: Steijn voert 'oriënterend' gesprek met sc Heerenveen

8 maart om 16:45
Laatste update: 8 maart om 17:29

Maurice Steijn heeft een 'oriënterend' gesprek met SC Heerenveen gevoerd. Dat meldt Leeuwarder Courant-journalist Sander de Vries na bevestiging van algemeen directeur Ferry de Haan. 

Steijn werd twee dagen terug door Omroep Fryslân al in verband gebracht met Heerenveen. Nu is er dus een eerste gesprek gevoerd. 'De insteek laat zich raden: staan beide partijen open voor een samenwerking volgend seizoen in het Abe Lenstra-stadion?', zo tekent de LC op. 

Het is overigens niet per definitie zo dat Kees van Wonderen, de huidige trainer van de Friezen, na dit seizoen vertrekt. De Haan laat tegenover het lokale medium weten dat de deur wat hem betreft nog niet volledig dicht zit. 

"We hebben een eerste kennismaking gehad", vertelt De Haan, die benadrukt dat er nog geen vervolggesprek op de agenda staat, aan de LC. "We wilden weten hoe Maurice onze club en naar voetbal in algemeen kijkt. En omgekeerd was Maurice ook geïnteresseerd in ons verhaal. Dat was een prima gesprek."

Niet alleen de naam van Steijn is gevallen bij Heerenveen. Ook de naam van John van den Brom, clubloos na zijn ontslag bij het Poolse Lech Poznan, gaat rond. Steijn, waarvan op sociale media een foto circuleert waarop hij te zien is tijdens het gesprek, is al wat langer werkloos. Voor hem viel het doek bij Ajax eind oktober van vorig jaar.