Zaak Promes uitgesteld

Promes-update vanuit Rusland: 'Zaak met een week uitgesteld'

5 maart om 16:33
Laatste update: 5 maart om 16:47

Volgens een Russische journalist is het proces van Quincy Promes in Dubai met een week uitgesteld. Dit zou volgens Russische media aanvankelijk gepland staan voor dinsdag.

De Telegraaf meldt dat de journalist in kwestie op zijn Telegramkanaal aangeeft dat de rechter die de zaak van Promes zou behandelen "niet naar werk kon komen om persoonlijke omstandigheden." Volgens het dagblad zegt het Openbaar Ministerie in Amsterdam de berichten ook te lezen, maar kunnen ze niet bevestigen of deze juist zijn. 'Of de vertraging te maken heeft met een eventuele uitlevering aan Nederland kon een woordvoerder ook niet zeggen', tekent De Telegraaf op.

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Promes niet uitgeleverd ging worden aan Nederland, nadat hij werd aangehouden op de luchthaven in Dubai. Door een rechter in Dubai werd de Nederlandse voetballer veroordeeld tot een boete voor het veroorzaken van een verkeersongeval en het verlaten van de plek van het ongeval. Hij lijkt echter te ontsnappen aan een gevangenisstraf én aan uitlevering aan Nederland. Promes werd onlangs in Nederland veroordeeld tot gevangenisstraffen van anderhalf en zes jaar vanwege respectievelijk het neersteken van een neef en zijn aandeel in cocaïnesmokkel.