Wieffer zag Timber en Gimenez uitblinken tegen PSV

Wieffer ziet twee Feyenoorders uitblinken tegen PSV: 'Hij was echt goed vandaag'

3 maart om 16:48
Laatste update: 3 maart om 19:33

Voor Mats Wieffer was de wedstrijd tegen PSV een stuk minder vermakelijk dan het voor de kijkers was. De vermakelijke topper eindigde in 2-2, maar de vele lange ballen zorgden ervoor dat de middenvelder het iets minder naar zijn zin had. Wieffer zag wel twee ploeggenoten die hij vond uitblinken tegen PSV.

"Qua voetbal heb ik wel eens leukere wedstrijden gespeeld", was de conclusie van Wieffer bij ESPN na afloop van de topper tegen PSV. "Zij zetten hoog druk en dat is lastig om onderuit te spelen. Met lange ballen zijn zij kwetsbaar, dus daar probeerden we de kansen te creëren. Het is jammer dat Guus Til dan één keer op de goede plek staat. Normaal voetballen we meer , maar nu was de tactiek meer lange ballen."

Wieffer vond zijn ploeggenoot Santiago Gimenez één van de beste spelers op het veld. De spits scoorde voor het eerst sinds lange tijd weer en dat gunt de middenvelder hem enorm. "Natuurlijk knaagt het aan een spits, maar hij heeft echt goed gespeeld vandaag. Veel ballen vasthouden, kansen creëren, voor dreiging zorgen. Ik vond hem echt goed vandaag."

Naast Gimenez wil Wieffer ook Quinten Timber uitlichten. Hij zag zijn compagnon op het middenveld vooral uitblinken in duelkracht. "Timber speelde echt een goede wedstrijd, veel duels gewonnen." Wieffer baalde na afloop van de derby dat Feyenoord niet won, maar hij kon toch leven met een gelijkspel. "2-2 is uiteindelijk ook wel een terechte uitslag."