'Ten Hag moet vrezen: United praat met Potter'

'Ten Hag moet vrezen: nieuwe United-directeur spreekt in geheim met Potter'

2 maart om 09:42

De positie van Erik ten Hag als manager van Manchester United wordt opnieuw ondermijnd. Volgens The Sun heeft de beoogd sportief directeur Dan Ashworth in het geheim een ontmoeting gehad met Graham Potter.

De boulevardkrant meldt wederom dat Ten Hag serieus onder druk staat nu United naast een Champions League-ticket dreigt te grijpen. Mocht de Nederlander ontslagen worden, dan zou Potter de favoriet zijn van Sir Jim Ratcliffe en Sir David Brailsford, de nieuwe beleidsbepalers op Old Trafford.

Sterker nog, Ashworth heeft ook al een gesprek gehad met de Engelse manager. De twee kennen elkaar goed van hun gezamenlijke tijd bij Brighton en zaten afgelopen weekend om tafel, aldus The Sun. In december sprak Potter ook al met Ratcliffe, die toen nog volop bezig was om mede-eigenaar van United te worden. Ratcliffe probeerde hem in het verleden bovendien naar OGC Nice te halen.

Potter is sinds april clubloos, nadat hij werd ontslagen door Chelsea. Hij zou al meerdere aanbiedingen hebben afgeslagen, in afwachting van de juiste club. De Telegraaf-verslaggever Marcel van der Kraan beweerde vrijdag dat Potter ook heel geïnteresseerd is om bij Ajax aan de slag te gaan.

Overigens staat Ashworth officieel nog onder contract bij Newcastle United, dat hem door de interesse van Manchester United al heeft vrijgesteld van zijn werkzaamheden. De clubs steggelen over de afkoopsom.