Dit zijn de belangrijkste afwezigen in de voorselectie van Oranje

Dit zijn de belangrijkste afwezigen in de voorselectie van Oranje

1 maart om 13:20
Laatste update: 1 maart om 14:05

Ronald Koeman maakte vrijdag in aanloop naar de vriendschappelijke interlands tegen Schotland en Duitsland de voorselectie van Oranje bekend. VoetbalPrimeur zet de grootste afwezigen voor de oefencampagne op een rij. 

Steven Bergwijn
De grootste afwezige in de voorselectie van Koeman is Steven Bergwijn. De aanvoerder van Ajax speelde 32 interlands voor Oranje, maar kampt met een blessure. De matige vorm van Ajax zal ook niet in zijn voordeel werken. 

Steven Berghuis
Datzelfde geldt voor Steven Berghuis. De buitenspeler van Ajax is door Koeman niet opgeroepen. In totaal kwam de 32-jarige aanvaller 46 keer uit voor Oranje, waarin hij twee keer scoorde. 

Sven Botman
Ook Sven Botman zal nog even moeten wachten op zijn debuut in Oranje. De verdediger van Newcastle United speelde dit seizoen al vijftien wedstrijden in de Premier League en maakt over het algemeen een goede indruk in Engeland, maar wordt gekweld door fysieke ongemakken.

Jorrel Hato
Jorrel Hato heeft geen uitnodiging gekregen voor het Nederlands elftal. De jonge gelegenheidsaanvoerder van Ajax lijkt nog even op zijn beurt te moeten wachten. Dat valt te begrijpen, gezien de grote namen in de Oranje-defensie. 

Ian Maatsen
Een naam die velen wel in de voorselectie verwachtten, is die van Maatsen. De huurling van Chelsea speelt sinds kort op huurbasis voor Borussia Dortmund en doet het daar uitstekend. Toch ziet Koeman op dit moment geen heil in het oproepen van de vleugelverdediger. 

Crysencio Summerville
Summerville is dit seizoen tot dusver goed voor zestien doelpunten en acht assists namens Leeds United, maar wordt door Koeman nog niet meegenomen als extra optie in de voorhoede. 

Jasper Cillessen
De naam van Cillessen werd de afgelopen tijd veel genoemd als mogelijke outsider voor de plek onder de lat, maar dat boek lijkt voor Koeman definitief gesloten. De sluitpost van NEC is niet uitgenodigd voor de komende interlands.

Calvin Stengs & Justin Bijlow
Logische afwezigen zijn Feyenoorders Calvin Stengs en Justin Bijlow. Laatstgenoemde raakte donderdag geblesseerd in het bekerduel met FC Groningen. Doelman Bijlow is al wat langer uit de running. 

Op vrijdag 22 maart speelt het Nederlands elftal tegen Schotland. Vier dagen later, op dinsdag 26 maart, neemt Oranje het op tegen EK-organisator Duitsland.