Van de Donk gebroken door mislopen spelen met Oranje

Van de Donk geeft inkijkje in toekomstplannen bij Oranje: 'Dat is inderdaad over'

29 februari om 14:35
Laatste update: 29 februari om 14:47

De Oranje Leeuwinnen liepen door een 0-2 nederlaag tegen Duitsland definitief de Olympische Spelen van Parijs mis. Dat besef doet pijn bij Daniëlle van de Donk, die een laatste kans op een mondiaal eindtoernooi in rook op zag gaan. 

Van de Donk realiseert zich dat Oranje de Spelen misloopt en voor het eerst in lange tijd niet actief zal zijn op een eindtoernooi. "Dat moet ik nog even verwerken, het doet hardstikke pijn. Er gaat een droom kapot", vertelt ze aan De Telegraaf. Dat Jill Roord, Vivianne Miedema en Victoria Pelova niet van de partij waren, voelde als een groot gemis. "We hebben pech met de mensen die we missen. Dat is jammer, want ik vind dat we heel goed kunnen voetballen met dit team."

Dat Oranje tegen Spanje (3-0 nederlaag) en Duitsland (0-2 nederlaag) niet goed voor de dag kwam, steekt bij Van de Donk. "Het komt er de laatste tijd niet echt uit. We laten het bij vlagen zien, maar te kort en zeker niet een hele wedstrijd. Als team hadden we nog een tandje bij kunnen zetten, maar ik was er zelf niet toe in staat en dat vind ik teleurstellend."

De 32-jarige middenvelder bevestigt dat ze niet meer op een mondiale eindronde te zien zal zijn. "Dat is inderdaad over. Ik heb nog wel een EK (in 2025, red.) om naar uit te kijken. Daar ga ik nog voor, denk ik. Als ik me nog goed voel tenminste."