Martha over kritiek Van 't Schip bij Ajax

Begrip voor kritiek Van 't Schip: 'Ik weet zelf ook dat ik geen bal raakte'

27 februari om 13:31

Ar'Jany Martha heeft begrip voor de stevige kritiek van Ajax-trainer John van 't Schip aan zijn adres. De twintigjarige vleugelverdediger geeft aan dat hij 'nóg harder' gaat werken om zich terug te knokken.

"Wij zijn een profclub en geen liefdadigheidsinstelling", zei Van 't Schip, die Martha niet selecteerde voor het duel met FK Bodø/Glimt, vorige week. De kritiek kwam een handvol dagen na de wedstrijd tegen NEC, waarin Martha inviel als rechtsbuiten. "Dat zou eigenlijk niet moeten, die switch moet je heel snel kunnen maken, maar het is wel lastig als je maanden focust op één positie en dan op een andere plek erin komt", zegt hij tegen Voetbal International.

Die switch maakte het voor Martha lastig invallen. "Ja, ik denk het. Ik geef de trainer groot gelijk dat mijn spel en inzet niet goed was. Ik weet zelf ook dat ik geen bal raakte. Het lukt me nog niet om elke wedstrijd een 7 of een 8 te halen. Soms zit er ook een onvoldoende bij, dat hoort misschien bij jonge spelers, maar dat wil je natuurlijk niet."

Martha kan zich tot op zekere hoogte vinden in de kritiek van Van 't Schip over zijn instelling. "Jawel, een klein beetje. Ik wil er eigenlijk ook niet zoveel over zeggen", benadrukt hij. "Als de trainer dat vindt, dan respecteer ik dat. Het is voor mij gewoon nieuwe motivatie geworden om nóg harder te werken en te bewijzen dat hij het fout had op dat moment."