Max Eberl nieuwe technisch directeur Bayern

Bayern presenteert nieuwe technisch directeur na pikante exit bij RB Leipzig

26 februari om 18:29

Binnen de lijnen is het onrustig bij Bayern München, buiten het veld slaat Der Rekordmeister een grote slag. Per 1 maart heeft de club een nieuwe directiepost ingevuld. Max Eberl wordt technisch directeur.

De raad van commissarissen heeft groen licht gegeven, wat betekent dat Eberl de opvolger is van Hasan Salihamidzic. Salihamidzic vertrok in mei vorig jaar, waardoor Bayern negen maanden zonder td heeft doorgebracht. Eberl tekent in München een contract tot de zomer van 2027.

Dat Eberl bij Bayern aan de slag zou gaan, hing al een tijdje in de lucht. De vijftigjarige bestuurder werd in september vorig jaar ontslagen bij RB Leipzig, nadat hij openlijk flirtte met Bayern. Bijna een halfjaar later is de komst van Eberl bij Bayern definitief. Bayern en Eberl zijn geen onbekenden van elkaar. De nieuwe directeur doorliep de jeugdopleiding van Der Rekordmeister en speelde één officieel duel in de hoofdmacht.

"Ik heb mijn kindertijd en mijn jeugd doorgebracht bij Bayern en in München. Het is speciaal om terug te keren waar het allemaal begon, nu in een nieuwe rol", zegt Eberl op de clubkanalen van zijn nieuwe werkgever.