Feyenoord op rapport: drie uitblinkers

Feyenoord op rapport: drie uitblinkers, ook enkele onvoldoendes

23 februari om 00:00
Laatste update: 23 februari om 00:00

Voor Feyenoord viel donderdagavond weer het doek na een confrontatie met plaaggeest AS Roma. De Rotterdammers dolven na strafschoppen het onderspit in Stadio Olimpico. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de ploeg van Arne Slot.

Timon Wellenreuther – 7,5: De Duitse doelman begon met wat onovertuigende momenten bij Romeinse voorzetten. Daarna groeide hij echter in de wedstrijd en hielp hij Feyenoord een paar keer knap uit de brand. In de penaltyserie keerde hij de inzet van Lukaku, maar een heldenrol bleef uit.

Lutsharel Geertruida – 6: Geertruida beleefde aanvankelijk niet zijn beste avond in Rome. Hij kwam goed weg bij de kans voor El Shaarawy, maar was vooral aan de bal opvallend slordig voor zijn doen. In de verlenging had hij er nog wel zin in.

Thomas Beelen – 7,5: Beelen groeit langzaam uit tot een openbaring deze weken. De vervanger van Trauner dribbelde zelfs een paar keer brutaal in. Net als vorige week een zeer sterk optreden. Hij verloor geen duel.

David Hancko – 7,5: De Slowaak was op de afspraak in Rome. Hij maakte Lukaku al snel een paar keer onschadelijk en zette daarmee de toon voor de rest van de avond. Hancko en Beelen vormden wederom een ijzersterk duo.

Quilindschy Hartman – 6: Hartman had de handen vol aan Dybala en leek in Stadio Olimpico beducht voor de tegenstander. De linksback speelde op safe en van zijn kenmerkende spel was weinig te zien. In de tweede helft leefde hij

Mats Wieffer – 7: Met een even gedurfde als fraaie pirouette leidde Wieffer de aanval in waaruit de snelle 0-1 viel, maar hij gaf Pellegrini te veel ruimte bij de gelijkmaker. Na een aarzelend vervolg leefde de werkelijk onvermoeibare Wieffer na rust helemaal op.

Quinten Timber – 5,5: Het middenveld van Roma had vooral voor rust de overhand. Timber sneeuwde wat onder in de duels en liet een aantal keer de kans onbenut om de aanvallers aan het werk te zetten.

Calvin Stengs – 5: Net als Timber kwam Stengs er nauwelijks aan te pas in de return. De spelmaker was onzichtbaar en de wissel na een uur was niet verrassend. De discussie of hij op dit niveau het verschil kan maken, zal blijven bestaan.

Bart Nieuwkoop – 6: In principe deed Nieuwkoop wat er van hem verwacht mocht worden. De man met een extra paar longen was belangrijk in het afstoppen van Spinazzola, maar in balbezit voegde hij weinig toe.

Santiago Gimenez – 6,5: Eindelijk wist Gimenez weer eens te scoren. De Mexicaan werkte knap met de schouder binnen. Het was duidelijk een opluchting voor hem. Zijn aandeel in het vervolg was beperkter.

Igor Paixão – 5,5: Een week geleden was hij nog trefzeker, maar in de return wilde het ook met Paixão niet vlotten. De Braziliaan zal de hete adem van Ivanusec in de nek voelen.

Invallers
Ramiz Zerrouki – 6,5: Kwam na een uur in het veld voor Stengs en bracht meer controle, hoewel het hielp dat de Romeinse krachten wegvloeiden.

Luka Ivanusec – 7: Kwam na een uur in het veld voor Paixão en net als Zerrouki bracht hij nieuw elan in de ploeg. De Kroaat toonde aan dat zijn vorm groeiende is.

Yankuba Minteh – 6: Kwam na 71 minuten in het veld voor Nieuwkoop en aan zijn enthousiasme lag het niet, maar echt gelukkig waren zijn acties niet.

Ayase Ueda – 5: Kwam na 78 minuten in het veld voor Gimenez, maar de Japanner liet weer niet zien waarom Feyenoord miljoenen voor hem betaalde.

Trainer
Arne Slot – 6: Feyenoord kwam al snel op voorsprong, maar zag daarna hoe Roma het initiatief overnam. Dat veranderde richting het einde van de tweede helft en in de verlenging: het Feyenoord van Arne Slot bleek weer topfit. Alleen ontbrak het vernuft voorin om het af te maken.