'Gimenez is buitencategorie, hoop dat hij blijft'

Koevermans ziet 'buitencategorie spits' in Eredivisie: 'Hoop dat hij blijft'

22 februari om 19:02

Danny Koevermans twijfelt er niet aan dat Santiago Gimenez snel weer gaat scoren voor Feyenoord. Volgens de voormalig targetman van AZ en PSV is de Mexicaan van de 'buitencategorie'.

Gimenez scoorde voor het laatst op 14 januari. In zijn laatste zeven optredens voor Feyenoord wist hij de trekker niet over te halen. Toch moet Arne Slot hem laten staan, betoogt Koevermans in gesprek met VoetbalNieuws.nl. "Stel hem gewoon op. Als hij de volgende wedstrijd niet scoort, dan scoort hij hem daarna. Ik kijk graag naar hem als spits en dat hij nu in een wat lastige fase zit, achja. Altijd opstellen."

Koevermans haalt Luuk de Jong als voorbeeld aan. "Een paar jaar geleden had hij (De Jong, red.) ook een slechte fase bij PSV, maar hij was toen de enige echte spits. Die goals kwamen toen ook vanzelf."

De viervoudig Oranje-international spreekt zijn vertrouwen uit in Gimenez. "Hij is buitencategorie spits. Dat goaltje komt straks vanzelf in een rebound of een kopballetje, daar twijfel ik niet aan. Het blijft een hele fijne spits om naar te kijken en ik hoop voor het Nederlandse voetbal dat hij nog een jaartje in Nederland blijft."