Slot over Gimenez

Slot over vormdip Gimenez: 'Belangrijkste niet dat onze spitsen scoren'

21 februari om 22:10

Arne Slot kan zich voor een groot gedeelte vinden in de kritiek die Marco van Basten onlangs uitte op de aanval van Feyenoord. De Rotterdammers scoren in de ogen van de voormalig topspits te weinig, een constatering die ook Slot onderstreept. 

"Van zo'n topaanvaller, die zelf zo goed is geweest, ligt de lat wellicht ook vrij hoog als hij kijkt naar onze spelers", aldus Slot voor de camera van Vandaag Inside. "Ik snap dat Marco dat op dit moment misschien vindt, want als je heel eerlijk bent, dan hebben we weinig gescoord. En als we scoren doen onze aanvallers dat ook niet."

Toch wil Slot zijn aanvallers ook niet afvallen. "Het is wel een momentopname, want ik heb dit seizoen ook van Santiago (Gimenez, red.) wel gezien dat hij makkelijk scoort." De Mexicaan staat op negentien Eredivisie-treffers, maar maakte zijn laatste competitiedoelpunt alweer op 14 januari. Slot denkt wel te weten waar zijn vormdip aan ligt. "Dat is niet zo moeilijk. Hij krijgt kansen, maar maakt ze niet af. Hij heeft wel zijn waarde nog voor het elftal. Een speler die zo vaak heeft gescoord, zou ik nooit afschrijven en teveel kritiek geven."

In aanloop naar het cruciale Europa League-duel met AS Roma is Slot echter meer bezig met het grotere plaatje: plaatsing. "Het allerbelangrijkste is dat Feyenoord wint, en niet dat onze spitsen scoren", besluit de trainer.