De Rossi op zijn hoede voor terugkerende Geertruida en Timber

De Rossi verwacht zwaar duel met Feyenoord: 'Als ze die er weer bij hebben...'

21 februari om 14:35
Laatste update: 21 februari om 16:49

AS Roma-coach Daniele De Rossi verwacht een sterker Feyenoord in de return van de tussenronde van de Europa League. Lutsharel Geertruida en Quinten Timber keren terug bij de Rotterdammers.

Geertruida en Timber ontbraken bij Feyenoord voor de heenwedstrijd tegen AS Roma, maar het tweetal keert weer terug in de wedstrijdselectie van Arne Slot voor de return. "Als ze weer een beroep doen op de twee spelers die er niet bij waren in de heenwedstrijd, dan worden ze er alleen maar sterker op", vertelt De Rossi op het persmoment in aanloop naar het duel. De oefenmeester verwacht een zware wedstrijd voor zijn ploeg. "Beide teams zijn echt elkaar gewaagd."

Vervolgens krijgt De Rossi de vraag of Romelu Lukaku, die trefzeker was in het heenduel, en Paulo Dybala zijn ploeg op sleeptouw moeten nemen in de return. "Van zulke topspelers verwacht je altijd iets bijzonders, maar wat voorop staat is dat we door willen gaan naar de volgende ronde", aldus de Italiaanse trainer. "Wie er gaat scoren, maakt mij niet uit, al weet ik dat dat voor aanvallers wel heel belangrijk is. Ik kijk vooral naar het functioneren van het team."

De heenwedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma eindigde in De Kuip in een 1-1 gelijkspel. De return wordt dorderdagavond 22 februari afgewerkt in Stadio Olimpico. De aftrap vindt dan plaats om 21.00 uur. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de achtste finales van de Europa League.