'Tuchel vertrekt in de zomer bij Bayern München'

Groot nieuws in Duitsland: Tuchel vertrekt na dit seizoen bij Bayern München

21 februari om 10:15
Laatste update: 21 februari om 10:36

Groot nieuws uit Duitsland: Bayern München neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Thomas Tuchel. Met dat nieuws pakken BILD en Sky woensdagochtend uit.

Tuchel heeft in overleg met het Bayern-bestuur besloten dat het beter is om na dit seizoen een punt te zetten achter de samenwerking. De verwachting is dat Der Rekordmeister op korte termijn naar buiten treedt met de beslissing.

Het betekent dat Tuchel bezig is aan zijn laatste maanden in de Allianz Arena. Na de opeenvolgende competitienederlagen tegen Bayer Leverkusen (3-0) en VfL Bochum (3-2) én het verlies tegen SS Lazio in de achtste finales van de Champions League, nam de druk op de vijftigjarige trainer al immense vormen aan.

Bayern München staat acht punten achter koploper Bayer Leverkusen en lijkt voor het eerst in acht jaar naast het kampioenschap te grijpen in Duitsland. Ook is de club al gestrand in de DFB Pokal.

Binnen de selectie brokkelt de steun voor Tuchel ook af. Zes belangrijke spelers zouden helemaal klaar zijn met hun trainer: naast Matthijs de Ligt worden Joshua Kimmich, Thomas Müller, Leon Goretzka, Serge Gnabry en Mathys Tel genoemd.

Dat Tuchel het seizoen mag afmaken, heeft volgens Duitse media waarschijnlijk te maken met het feit dat Bayern München op dit moment geen geschikte opvolger ziet op de markt. Topkandidaat voor de zomer is Leverkusen-trainer Xabi Alonso. In de wandelgangen valt ook de naam van Zinedine Zidane.