Dest baalt van beslissing om Copa América in Verenigde Staten te houden

Dest hekelt 'onlogische' beslissing: 'Voor anderen is dat helaas anders'

20 februari om 13:56
Laatste update: 20 februari om 14:20

Sergino Dest heeft zijn vraagtekens gezet bij de beslissing op de Copa América van dit jaar in de Verenigde Staten te houden. De verdediger van PSV vindt dat het toernooi gehouden moet worden waar het is begonnen:in een Zuid-Amerikaans land.

"Ik had de Copa América graag in Zuid-Amerika gehad", vertelt Dest tegenover The Athletic. De vleugelverdediger is van mening dat de toekomst van het toernooi het belangrijkste is. "Boven geld en alles, dus ik ben op een bepaalde manier teleurgesteld dat het niet in een van die landen is. Daar is het begonnen en daar zou het gehouden moeten worden."

Dest vergelijkt het vervolgens alsof het EK in Afrika wordt gespeeld. "Ik vind het onlogisch", vertelt de PSV'er, die ziet dat tegenwoordig alles om geld draait. "Ik had het toernooi graag gespeeld in Brazilië of Colombia, als je de passie voor voetbal daar ziet. Het zou iets voor de cultuur moeten zijn. Voor de fans is dat het ook, maar voor anderen is het helaas anders."

De Verenigde Staten beginnen de Copa América op 23 juni met een wedstrijd tegen Panama. Daarnaast wachten er duels met Panama (27 juni) en Uruguay (2 juli) in de groepsfase. Twee weken voor aanvang van het toernooi speelt Dest met zijn ploeg nog een oefenwedstrijd tegen Colombia als voorbereiding op de Copa América. "Dat wordt geweldig. Een goede tegenstander waar we onszelf tegen kunnen testen", blikt de verdediger vooruit.