'Napoli zet tweede trainer in één seizoen op straat, opvolger staat al klaar'

Update: Napoli zet tweede trainer in één seizoen op straat, opvolger gepresenteerd

19 februari om 22:06
Laatste update: 19 februari om 22:01

SSC Napoli heeft genoeg gezien en neemt na iets meer dan drie maanden alweer afscheid van trainer Walter Mazzarri. De Scudetto-winnaar gaat op korte termijn de derde eindverantwoordelijke van het seizoen aanstellen.

Napoli, dat vorig seizoen onder Luciano Spalletti de landstitel won, is aan een dramatische jaargang bezig. De club staat in de Serie A op de negende plaats, op negen punten achterstand van de Champions League-plekken. Rudi Garcia nam het aan het begin van het seizoen over van Spalletti, maar werd na 136 dagen alweer uit zijn functie ontheven.

Mazzarri moet na 97 dagen al het veld ruimen, melden diverse Italiaanse media. De 62-jarige Italiaan stond zeventien wedstrijden aan het roer. Nog voor de wedstrijd tegen FC Barcelona van woensdag zal hij zijn congé krijgen. De opvolger van Mazzarri staat al klaar. Naar verluidt neemt Francesco Calzona, de huidige bondscoach van Slowakije, het stokje over.

Met het ontslag van Mazzarri schrijft Napoli geschiedenis. Nooit ontsloeg een Italiaanse club in het seizoen na de landstitel twee trainers. 

Update: Napoli heeft Francesco Calzona al gepresenteerd als opvolger van Walter Mazzarri. Via X neemt president Aurelio De Laurentiis afscheid van Mazzarri en heet hij Calzona welkom. De 55-jarige Calzona was lang de rechterhand van Maurizio Sarri en koos er in 2022 voor om op eigen benen te staan bij Slowakije. Het trainerschap bij Napoli gaat hij volgens Italiaanse media combineren met het bondscoachschap. Slowakije heeft zich geplaatst voor het EK in Duitsland.