Statement Ajax-supportersclub: 'Kijk in de spiegel'

Statement over Taylor van supportersclub Ajax: 'Kijk eens in de spiegel'

19 februari om 09:53
Laatste update: 19 februari om 10:02

Ajax stelt de laatste weken weer ronduit teleur en daardoor nemen de frustraties bij de achterban toe. Het uitfluiten van onder meer Kenneth Taylor gaat echter te ver, zo benadrukt AFCA Supportersclub in een statement.

De 21-jarige middenvelder is de laatste weken de gebeten hond. Zowel tegen Bodø/Glimt als tegen NEC werd hij na zijn wissel getrakteerd op een fluitconcert. Dat zorgt dan weer voor onbegrip bij de AFCA Supportersclub. 'Kijk eens in de spiegel', richt de supportersvereniging zich tot de eigen fans. 

'Ajax presteert en voetbalt niet zoals Ajax zou moeten presteren en voetballen. De resultaten vallen enorm tegen en uiteraard mogen we meer verwachten van de spelers op het veld', luidt het statement. 'Natuurlijk zijn we allemaal gefrustreerd over de resultaten. En zien we dat de ene speler beter speelt dan de andere. Of negatief gezegd: nog sléchter dan een teamgenoot. Maar als jij fouten maakt op je werk, word je dan uitgefloten door je collega’s? Vast niet.'

'Kijk eens in de spiegel. En of ze nou zijn aangekocht of voortkomen uit de eigen jeugdopleiding, individuele Ajacieden fluit je niet uit. Daar wordt uiteindelijk niemand beter van. En zeker de elf spelers op het veld niet', besluit AFCA Supportersclub.