Van 't Schip sluit 'rigoureuze' wijzigingen niet uit bij Ajax: 'Dat kan naderen'

Van 't Schip sluit 'rigoureuze' wijzigingen niet uit bij Ajax: 'Dat kan komen'

18 februari om 17:31
Laatste update: 18 februari om 17:59

John van 't Schip sluit niet uit dat hij 'rigoureuze' veranderingen door gaat voeren bij Ajax. De oefenmeester zag zijn ploeg erg slecht voor de dag komen tegen NEC, met laat puntenverlies als gevolg.

Een zeer matig Ajax speelde zondag met 2-2 gelijk tegen NEC. Na afloop krijgt Van 't Schip bij ESPN de vraag wat er wél goed ging. "Ik vond dat er niet zo veel goed ging", is de coach eerlijk. "We hadden aan de zijkant te maken met het wegvallen van Berghuis en Bergwijn, die al iets langer weg is."

"Nu blijkt hoe belangrijk die twee zijn voor ons voor balans, ervaring en het vertrouwen van de andere jongens: er staat gewoon een hele jonge ploeg", concludeert Van 't Schip. "Dat terwijl er ook een beetje kritiek was op ze. Als dat wegvalt en je komt niet aan voetballen toe zoals we dat graag zouden willen, dan zie je het vertrouwen wegvloeien."

Vervolgens krijgt Van 't Schip de vraag of hij denkt aan rigoureuze veranderingen bij Ajax. "Daar hebben we het natuurlijk wel over. Dat moment zou dichterbij kunnen komen. Het hangt er ook een beetje vanaf wanneer spelers weer beschikbaar zijn", besluit hij.