Lozano over zijn terugkeer en toekomst bij PSV

Lozano wil PSV terugbetalen: 'Hier werken mensen die echt interesse hebben'

19 februari om 10:57

Hirving Lozano is 'trots' op het feit dat hij weer speler van PSV is. Eindhoven voelt voor de Mexicaan als zijn tweede thuis, waar hij veel waardering voelt.

"Ik ben trots om terug te zijn in Eindhoven", zegt Lozano, die afgelopen zomer overkwam van Napoli, in een interview met het Eindhovens Dagblad. "Dit is een plek die voor altijd als mijn tweede thuis zal voelen. Hier werken mensen die echt interesse hebben in je als mens en daarom wilde ik ook terug."

Eén van de PSV'ers met wie Lozano een sterke band voelt, is Luuk de Jong. "Ik beschouw Luuk als meer dan een collega, ook al komen we dan niet zomaar bij elkaar over de vloer." Dinsdagavond trekken ze samen ten strijde tegen Borussia Dortmund. "We willen ook in de Champions League iets moois bereiken. Dat is toch waar de hele voetbalwereld naar kijkt en waar je deel van uit wilt maken."

Leven in de omgeving van Eindhoven vindt hij 'speciaal'. "Er is rust en ruimte, iets wat ik ook meenam bij mijn overwegingen om terug te keren. Napoli wilde mijn contract verlengen en het salaris verhogen, maar PSV kon toch tot een akkoord met de club komen en daarmee was de weg vrij om hier weer te spelen."