Vitesse en Volendam spelen gelijk en schieten daar niets mee op

Vitesse en Volendam schieten allebei niks op met punt in vermakelijke kelderkraker

18 februari om 16:22

FC Volendam en Vitesse hebben zichzelf allebei geen dienst bewezen in de degradatiestrijd. De Arnhemmers waren op een dramatisch veld in eigen huis negentig minuten de dominante partij, maar de vele kansen werden niet omgezet in goals. Een goal van Bilal Ould-Chikh in de tweede minuut was genoeg voor Volendam om er een 1-1 gelijkspel uit te slepen.

Vitesse kende een gouden openingsfase van de wedstrijd, met een wel heel donker randje. De ploeg van Sturing begon vlijmscherp aan de degradatiekraker en kende in de eerste 25 minuten maar één onoplettend moment. Uit dat moment in de tweede minuut wist Volendam wel te scoren, via Bilal Ould-Chikh. De thuisploeg liet het hoofd daarna echter zeker niet hangen.

De thuisploeg ging vol op zoek naar de gelijkmaker die al snel via Michael Pinto. Drie minuten later maakte hij met een afstandsschot de 1-1, waarbij Volendam-keeper Mio Backhaus niet geheel vrijuit ging. Daarna ging Vitesse aan de hand van Anis Hadj Moussa koortsachtig op zoek naar de voorsprong. De buitenspeler van de Arnhemmers draaide de Volendamse verdediging helemaal dol, maar de voorsprong kwam niet voor rust.

Na rust leek het tempo wat afgezwakt van beide kanten. Het enorm slechte veld in de Gelredome zou hieraan ten grondslag kunnen liggen, maar voor alle spelers leek het met de minuut zwaarder te worden. De grootste en meeste kansen waren nog altijd voor Vitesse, maar Volendam bleef op miraculeuze wijze standhouden. Uiteindelijk was de goal van Ould-Chikh genoeg om een punt mee te nemen naar het vissersdorp.

UIteindelijk lukte het Vitesse dus niet om de vele kansen om te zetten in een goal voor de overwinning. Beide ploegen schieten met een punt eigenlijk niet veel op. Vitesse en Volendam naderen de nummer achttien RKC Waalwijk nu allebei op vijf punten. Als RKC echter weet te winnen van Feyenoord, dan stijgt het gat met Vitesse en Volendam alweer naar acht punten.