Peter Rovers stopt als algemeen directeur van Vitesse

Groot nieuws uit Arnhem: Rovers stapt op als algemeen directeur van Vitesse

18 februari om 12:17
Laatste update: 18 februari om 12:28

Groot nieuws uit Arnhem: Peter Rovers (foto rechts) stopt als algemeen directeur van Vitesse. De bestuurder heeft zijn conclusies getrokken na de mislukte Amerikaanse overname van de club, en stapt nu op. Dat maakt Vitesse zondagmiddag zelf bekend middels een bericht op de clubsite. 

Rovers verlaat Vitesse uiterlijk op 31 maart van dit jaar, of nog eerder, mocht de club erin slagen om op korte termijn een opvolger voor hem aan te stellen. Rovers was in totaal drieënhalf jaar werkzaam bij Vitesse, waar hij in oktober van 2020 werd aangesteld als commercieel directeur. Toen Pascal van Wijk in maart 2023 als directeur vertrok, schoof Rovers door. 

Volgens Vitesse is 'na een enorm intensieve periode, waarin de club te maken kreeg met talloze complexe problemen', besloten om uit elkaar te gaan. De kritiek op Rovers was de laatste weken in het gigantisch onrustige Arnhem al verre van mals. 

Het wordt Rovers binnen het noodlijdende Vitesse erg kwalijk genomen dat hij zich de afgelopen maanden blind heeft gestaard op de overname van van Coley Parry. In een vroeg stadium zou namelijk al duidelijk zijn geweest, dat de licentiecommissie van de KNVB nooit akkoord zou gaan met de overname.

De Telegraaf weet te melden dat er zondagmiddag, rondom de degradatiekraker tussen lantaarndrager Vitesse en nummer zeventien FC Volendam, protestacties worden verwacht tegen zowel Rovers als Parry.