Lof voor 'no-nonsense' Van Dijk: 'Hij heeft geschiedenis geschreven'

17 februari om 18:28

Liverpool boekte zaterdagmiddag een eenvoudige zege op Brentford (1-4). Engelse media zijn vol lof over de optredens van jubilaris Virgil van Dijk en invaller en doelpuntenmaker Cody Gakpo

Van Dijk stond zoals verwacht aan de aftrap, Gakpo kwam na rust binnen de lijnen voor de geblesseerde Darwin Núñez. De aanvaller deelde met een goal en assist in de feestvreugde. Van 90Min krijgt Gakpo een 8. 'Hij liet zich steeds inzakken om als verbinder het veld open te trekken', luidt het oordeel. In de slotfase verschalkte Gakpo Oranje-ploeggenoot Mark Flekken en tekende hij voor het slotakkoord.

Net als Gakpo krijgt Van Dijk een 8. 'Hij verdedigde, zoals gewoonlijk, zonder moeite te hoeven doen in zijn 250ste wedstrijd voor Liverpool. Dankzij twee goede ingrepen van Van Dijk kon Liverpool twee keer scoren.' GOAL is minder enthouasiast en geeft Van Dijk een 6. 'Redelijk solide. Hij scoorde nog bijna met een kiezelharde kopbal.'

Het lokale Liverpool Echo geeft beide Nederlanders een 8 voor hun optreden tegen Brentford. 'No-nonsense als het nodig is', schrijft het medium over Van Dijk. 'In de tweede helft domineerde hij in de lucht.' Met Gakpo in de ploeg werd Liverpool gevaarlijker. 'Hij bracht de lengte in de ploeg die Liverpool nodig had. Hij bekroonde zijn wedstrijd met een goal.'

The Sun staat uitgebreid stil bij de 250ste wedstrijd van Van Dijk voor The Reds. 'Hij leidde Liverpool naar een dominante Premier League-zege. 'De centrale verdediger schreef geschiedenis, want hij is de speler met de meeste overwinningen voor Liverpool in zijn eerste 250 wedstrijden.' De captain stapte in 171 van de 250 duels als winnaar van het veld.

Zelf wist Van Dijk niet dat hij voor de 250ste keer het shirt van Liverpool droeg. "Maar het geeft een trots gevoel. Trots voor mij en mijn familie. Op naar meer."