Vertrokken SP-fractievoorzitter genoemd bij Feyenoord: 'Jij wordt de eerste'

Woerts schuift opvallende naam naar voren bij Feyenoord: 'Jij wordt de eerste'

16 februari om 19:12

Chris Woerst vindt dat Feyenoord Lilian Marijnissen toe moet voegen aan de raad van commissarissen. Marijnissen was fractievoorzitter van de SP en vertrok drie maanden geleden, terwijl het algemeen bekend is dat ze Feyenoord een warm hart toedraagt.

Bij In de Wandelgangen van Veronica Offside schuift Woerts Marijnissen, die tegenover hem staat, plotseling naar voren bij Feyenoord. "Lilian wordt de eerste vrouwelijke commissaris bij Feyenoord in de rvc. Er was nog nooit een vrouw in de raad van commissarissen bij Feyenoord en jij wordt de eerste", is de sportmarketeer zeker van zijn zaak.

Presentator Wilfred Genee vraagt zich vervolgens af hoe Woerts dat weet. "Dat ga ik voorstellen", antwoordt laatstgenoemde. "Ik vind het heel goed, dat er een keer een vrouw in de raad van commissarissen komt. Ajax heeft twee of drie vrouwen in de rvc, ik denk dat Feyenoord daar ook aan toe is."

Marijnissen staat niet per se onwelwillend tegenover een rol bij Feyenoord. "Feyenoord zit wel in mijn hart. Ik weet niet of ik dit kan, maar nul vrouwen is wel heel erg weinig", zegt ze.