Xavi spaart Frenkie de Jong niet en reageert op geruchtenstroom over transfer

Xavi spaart Frenkie de Jong niet en reageert op geruchtenstroom over transfer

16 februari om 18:40

Xavi ziet dat Frenkie de Jong dit seizoen wisselvallig presteert, net als de andere spelers van FC Barcelona. De trainer van Barça benadrukt wel dat De Jong nog relatief veel goede wedstrijden heeft gespeeld. Xavi gaat ook in op de transfergeruchten rondom de Nederlandse middenvelder.

Barcelona is bezig aan een matig en inconsistent seizoen. De nummer drie van La Liga staat tien punten achter op koploper Real Madrid. Xavi vindt dat De Jong de dans niet ontspringt, zo vertelt hij op zijn persconferentie. "Frenkie heeft ook goede wedstrijden gespeeld, meer dan anderen. Maar dit is een samenvatting van het seizoen: het ontbreekt ons ​​aan consistentie en daarop is hij geen uitzondering."

Doordat De Jong zijn contract voorlopig niet wil verlengen, wordt er volop gespeculeerd over zijn toekomst. Xavi wil daar echter niet diep op ingaan. "Frenkie is een heel belangrijke speler en hij voelt zich op zijn gemak bij de club. Ik denk dat dit niet het moment is om over een mogelijk vertrek te praten. Intern praten we er niet over: we zijn gefocust op de volgende wedstrijd tegen Celta en de Champions League."

De Jong is niet de enige speler van Barcelona die gelinkt wordt aan een exit. Zo valt de naam van Gavi - net als die van De Jong - bij Paris Saint-Germain. Xavi is echter niet verbaasd over de geruchten. "Nee, het is normaal en het gebeurt elk jaar. Vorig jaar was de markt gesloten en er werd gezegd dat Ansu (Fati, red.) te koop was. We hebben er geen controle over en blijven bij elkaar."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!