Brobbey over lessen broers: 'Slimme jongen...'

Brobbey over lessen van broers: 'Ik ben een slimme jongen...'

15 februari om 23:45

Brian Brobbey was donderdag weer belangrijk voor Ajax tijdens de opmerkelijke comeback tegen Bodø/Glimt. De spits van de Amsterdammers stelt dat hij profiteert van de lessen van zijn broers. 

Brobbey stond aan de basis van de aansluitingstreffer van Ajax. Na een overtreding op de spits kreeg Odin Bjørtuft een rode kaart en benutte Branco van den Boomen een strafschop. Vervolgens werd het via Steven Berghuis zelfs nog 2-2.

Brobbey vocht de nodige duels uit met de verdedigers van Bodø/Glimt, maar miste daarbij een beetje de steun van de arbitrage. "Dat is wel frustrerend. Maar ik moet de focus houden en mijn koppie erbij houden. Dan gaat het allemaal vanzelf", reageert hij bij ESPN. De Oranje-international kwam er zonder al te veel klachten vanaf. "Ik heb alleen een beetje last van mijn enkel, ik denk dat ik mij verstapte."

De Oranje-international liet zich verder niet van de wijs brengen door zijn tegenstanders óf de beslissingen van de arbiter. "Ik ben lekker rustig geworden", beaamt hij. "Mijn broers spreken heel veel met mij, dat ik moet stoppen met dat schreeuwen tegen de scheidsrechter. Ik stond vandaag ook op scherp... Ik ben sowieso een slimme jongen, daar hoef je je niet druk om te maken", grijnst Brobbey.