Boskamp doet beroep op Slot: 'Nee, alsjeblieft zeg, we spelen thuis!'

Boskamp doet beroep op Slot: 'Nee, alsjeblieft zeg, we spelen thuis!'

15 februari om 15:28

Jan Boskamp denkt dat Feyenoord meer kans tegen AS Roma maakt dan in de voorgaande edities. De Rotterdammers staan voor het derde achtereenvolgende seizoen in Europees verband tegenover de Romeinen.

In 2022 ging de finale van de Conference League verloren voor Feyenoord, vorig seizoen was Roma in de kwartfinales van de Europa League te sterk. Boskamp vermoedt dat Feyenoord dit seizoen meer kans heeft om door te gaan, vooral door de trainerswissel. Daniele de Rossi volgde onlangs José Mourinho op. "Ik denk dat ze meer kans maken nu De Rossi trainer is. Tegen Internazionale (2-4, red.) zie je ineens dat ze anders spelen. Ze krijgen veel tegengoals, maar ze scoren ook", zegt hij tegen Vandaag Inside.

"Feyenoord krijgt meer ruimte. Mourinho bouwde de boel dicht en dacht: bekijk het maar, hier heb je de bal", vervolgt Boskamp, die hoopt dat trainer Arne Slot in De Kuip niet weer een beroep doet op Bart Nieuwkoop als vleugelaanvaller. "Nee joh, alsjeblieft zeg, we spelen thuis!" Net als Nieuwkoop kan ook Yankuba Minteh Boskamp nog niet helemaal bekoren op de flank. "Als hij naar zijn rechterbeen moet, heeft hij het moeilijk. Daarom komt hij altijd naar binnen toe. Hij moet zorgen dat hij zijn kop omhoog houdt en het overzicht behoudt."