Roma-coach De Rossi over Slot en Feyenoord

De Rossi op hoede voor Feyenoord: 'Daar hebben ze goede spelers'

14 februari om 20:45
Laatste update: 14 februari om 21:13

AS Roma-trainer Daniele de Rossi kijkt uit naar zijn Europese debuut als trainer op donderdagavond. Voor tegenstander Feyenoord heeft hij veel respect. De Italiaan complimenteert zijn collega Arne Slot over diens speelwijze.

"Het is een team dat exact weet hoe het moet voetballen. Ik heb veel respect voor ze. Ze hebben heel goede vleugelspelers en spelen in een hoog tempo. Daarom verwacht ik ook een lastige wedstrijd", vertelt De Rossi tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel. 

Tegelijkertijd waarschuwt de clubicoon van de Romeinen de Rotterdammers. Onder andere voor zijn aanvoerder Lorenzo Pellegrini. "Het bevalt me heel erg wat ik van hem heb gezien sinds ik hier ben. Je kan me niet gelukkiger maken. Als speler en als leider van het team is hij belangrijk. Hij geeft altijd het goede voorbeeld en blijft verbeteren. Dat is wat ik vraag van een speler." Pellegrini ligt in Rome onder vuur. Een deel van de ultra's keerde zich tegen de speler, omdat ze hem het ontslag van José Mourinho verwijten.

De Rossi volgde Mourinho in januari op en stond vier officiële wedstrijden aan het roer bij Roma. Daarin pakten de Romeinen negen punten. De Italiaan geeft aan Mourinho's Roma bestudeerd te hebben, maar hij hanteert een aanvallendere speelstijl dan zijn voorganger. "Hij behaalde geweldige resultaten in Europa, maar elke coach heeft zijn visie, zijn voorkeuren en een andere aanpak. Ik zal een paar veranderingen aanbrengen, maar nooit een volledig elftal wisselen." Nu staat voor De Rossi de eerste Europese krachtmeting op het programma. "Ik ben blij om mijn debuut in Europa te maken. Eerlijk gezegd was dit niet iets wat ik zo snel had verwacht", bekende de voormalig middenvelder.

Zijn ambities heeft De Rossi in ieder geval duidelijk. "Het meest onvergetelijke Europese moment dat ik heb meegemaakt als speler was de 3-0 overwinning op FC Barcelona. Dat was een ongekende avond, ook vanwege de kracht van de tegenstander en de hele situatie. We moeten weer terug naar dat type team."