De vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen Roma

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: lastige keuze Slot tegen angstgegner Roma

15 februari om 06:30
Laatste update: 15 februari om 08:19

Een gehavend Feyenoord hoopt donderdag de 'AS Roma-vloek' te doorbreken. Trainer Arne Slot moet wel flink puzzelen voor de Europa League-clash met de Italianen. Dit is de vermoedelijke opstelling van de Rotterdammers.

Na de nederlaag in de Conference League-finale en de uitschakeling in de kwartfinale van de Europa League vorig seizoen, hoopt Feyenoord dit keer eindelijk af te rekenen met AS Roma. Dat zal wel zonder enkele steunpilaren moeten gebeuren. Van Justin Bijlow, Gernot Trauner en Thomas van den Belt was al bekend dat ze ontbreken, maar ook Quinten Timber en waarschijnlijk Lutsharel Geertruida moeten verstek laten gaan.

Slot staat daardoor voor lastige keuzes, al lijkt de defensie - mede door een gebrek aan opties - wel duidelijk. Bart Nieuwkoop is nodig als rechtsback, naast Thomas Beelen, David Hancko en Quilindschy Hartman. Op het middenveld zijn Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer de controleurs. Calvin Stengs is normaal gesproken de nummer tien, al fungeerde hij in topduels al meer dan eens als hangende rechtsbuiten.

Die laatste positie zal Slot de meeste hoofdbrekens bezorgen. Yankuba Minteh en Alireza Jahanbakhsh zijn de andere opties. De Gambiaan lijkt de beste papieren te hebben. Met zijn snelheid kan hij een plaag zijn voor de Romeinse defensie, mits hij een goede dag heeft. In zijn verdedigende werk mag Minteh echter niet verzaken met Angeliño als opponent. Op linksbuiten lijkt Igor Paixão momenteel de voorkeur te genieten boven Luka Ivanusec.

Slot zal daarnaast duimen dat Santiago Gimenez fit genoeg is om te starten. Hoewel de Mexicaan de laatste weken worstelt met zijn vorm, zou zijn gemis zich extra doen voelen nu meerdere belangrijke spelers ontbreken. Ayase Ueda is het alternatief.

Feyenoord en AS Roma trappen donderdagavond om 18.45 uur af in De Kuip. De return in Stadio Olimpico is volgende week.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão