Hancko lovend over Beelen bij Feyenoord

Hancko lovend bij Feyenoord: 'Hij traint zo goed, het klikt ook met hem'

12 februari om 14:29

Feyenoord-verdediger Dávid Hancko is zeer positief over Thomas Beelen. Laatstgenoemde vervangt de momenteel geblesseerde Gernot Trauner en doet dat volgens de Slowaak naar behoren.

Hancko vormde afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam (2-0) het centrum met Beelen en zal dat donderdag tegen AS Roma naar alle waarschijnlijkheid weer doen. De 26-jarige verdediger is ervan overtuigd dat Beelen Romelu Lukaku kan uitschakelen. "Thomas heeft kwaliteiten", zegt hij na het duel met Sparta op het persmoment. "Hij traint al heel het seizoen mee. Pakt zijn minuten en hij is bij alle besprekingen, ook als we apart gingen zitten met de centrumverdedigers."

Minder dan twee jaar geleden was Beelen nog niet eens profvoetballer. Hoewel hij pas tien officiële wedstrijden voor Feyenoord heeft gespeeld, twijfelt Hancko niet aan de kwaliteiten van zijn ploeggenoot. "Hij traint zo goed. Hij heeft zelfvertrouwen, hij is snel en agressief in de duels", zegt de Slowaak. "Met Trauner speelde ik vijftig wedstrijden, dat is anders natuurlijk. Maar met Beelen klikt het ook. We zijn niet zwakker geworden of iets dergelijks. Maar AS Roma wordt wel een enorme uitdaging. Het wordt tijd dat we die club in de derde poging een keer uitschakelen."

Feyenoord en Roma staan donderdag voor de derde keer in drie achtereenvolgende Europese seizoenen tegenover elkaar. Twee jaar geleden verloren de Rotterdammers de finale van de Conference League van de Romeinen, vorig jaar was de ploeg van toenmalig trainer José Mourinho over twee wedstrijden te sterk in de Europa League.