Negatief record dreigt voor Ajax: 'Het zijn ongekende cijfers'

Negatief record dreigt voor Ajax: 'Het zijn ongekende cijfers'

12 februari om 13:35
Laatste update: 13 februari om 14:01

Ajax is hard op weg om een negatief record neer te zetten in de Eredivisie, zo blijkt uit cijfers van Voetbal International. De Amsterdamse club heeft nu al 39 tegendoelpunten geïncasseerd en hiermee dreigt een nieuw dieptepunt in de clubhistorie.

Door de 3-2 nederlaag van Ajax tegen sc Heerenveen hebben de Amsterdammers nu al meer tegendoelpunten in de competitie dan vorig seizoen: 39. Het is vijftien jaar geleden dat de Amsterdammers voor het laatst meer doelpunten incasseerden. Voetbal International spreekt dan ook van 'ongekende cijfers'.

Na 46 minuten stond de ploeg van John van 't Schip bovendien al met 3-0 achter in Friesland. Eerder in het seizoen stond ook Feyenoord binnen 37 minuten met drie goals voor. In de voorgaande vijftien seizoenen gebeurde het in totaal slechts twee keer dat Ajax zo snel op een 3-0 achterstand kwam.

Ajax wist voor het laatst de nul te houden tegen Vitesse (5-0) op 25 november 2023. Als de Amsterdamse club de defensie niet weet te stutten, dan komt zelfs een negatief clubrecord in zicht. In het seizoen 1958/1959 kreeg Ajax liefst 63 doelpunten om de oren. De laatste keer dat de Amsterdammers meer dan vijftig goals incasseerden, was in 1999/2000: 51. Dat resulteerde toen in een vijfde plek. Die positie bezet het huidige Ajax momenteel ook.