Slot over blessuren Gimenez

Slot gaat in op blessure Gimenez: 'Hij voelde tijdens AZ-thuis al iets opkomen'

11 februari om 19:55
Laatste update: 11 februari om 20:02

Arne Slot heeft voorafgaand aan Feyenoord - Sparta goed nieuws over Santiago Gimenez gedeeld. De Mexicaanse spits is weliswaar geblesseerd, maar heel lang lijkt hij niet aan de kant te staan. 

Gimenez maakte dit seizoen al negentien Eredivisie-goals, maar inmiddels kampt hij met een vormdipje. In de afgelopen weken kon Slot niet om Gimenez heen. Vervanger Ayase Ueda was immers met Japan actief op de Azië Cup. Hij is inmiddels teruggekeerd, en krijgt van Slot het vertrouwen tegen Sparta. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Als alles goed gaat, keert Gimenez snel weer terug in de punt van de aanval bij Feyenoord. "Hij is er niet lang uit", vertelt Slot voor de camera van ESPN. "Daar gaan we niet vanuit. Hij voelde tijdens AZ-thuis al iets opkomen, hij is niet voldoende hersteld om te starten. Hij heeft veel grote wedstrijden achter elkaar gespeeld en is nu wat overbelast."

Na Sparta-thuis moet Feyenoord snel weer aan de bak. Komende donderdag wacht het Europa League-duel met AS Roma. Slot mist voor dat duel een aantal spelers. "We zijn het gewend om veel duels te spelen, maar in het huidige programma hebben we veel topwedstrijden achter elkaar gehad. Het tempo ligt dan net wat hoger dan in andere wedstrijden. Combineer je dat met het feit dat we wat spelers hadden die actief waren op de Afrika Cup en Azië Cup, dan kun je meerdere blessures bijna verwachten zou ik bijna zeggen."