Ancelotti na Real-show: 'Vinícius beste ter wereld'

Ancelotti euforisch na Real-show: 'Hij is de beste ter wereld'

10 februari om 22:27

De euforie is groot bij Real Madrid na de overtuigende zege op naaste belager Girona. Trainer Carlo Ancelotti steekt de loftrompet over zijn goudhaantjes Vinícius Júnior en Jude Bellingham.

De ervaren Italiaan spreekt van een 'compleet' optreden van de Koninklijke. "Zeker gezien de problemen die we hadden", doelt hij op de absentie van zijn centrale verdedigers. "Dit is een mix van kwaliteit en inzet. Ik doe wat ik kan om het beste uit een groep spelers van hoge kwaliteit te halen. Zij zijn de sleutel tot alles."

Vooral Vinícius maakte indruk tijdens de 4-0 zege. De Braziliaan scoorde en gaf twee assists. "Een topprestatie. Als hij op dit niveau speelt, is hij de beste speler ter wereld in mijn ogen. Daarna komt Jude Bellingham op twee, voor Rodrygo, Toni Kroos, Federico Valverde en Eduardo Camavinga", jubelt Ancelotti. "Kylian Mbappé? Die speelt bij een andere ploeg. Ik heb het over mijn spelers, zij zijn de beste."

Bellingham liep na zijn tweede treffer wel een blessure op. "Hij heeft een verstuikte enkel. Dat zullen we morgen beoordelen. Hopelijk kan hij er dinsdag bij zijn. Maar zonder hem hebben anderen veel bijgedragen." Ancelotti had toch al de nodige kopzorgen. "Ik kon me niet meer zorgen maken dan voor vandaag. We hebben het wereldrecord verbroken door te spelen zonder centrale verdedigers." Nacho, Antonio Rüdiger, David Alaba en Éder Militão moesten verstek laten gaan.

Real Madrid gaat door de zege op Girona met een voorsprong van vijf punten aan kop van La Liga. Dinsdag wacht het Champions League-duel met RB Leipzig.