Taylor haalt schouders op voor kritiek

Taylor begrijpt critici niet na opleving Ajax: "Denk dat ik er weer beter in kom"

10 februari om 10:30

Kenneth Taylor maakte dit seizoen de voorlopige wederopbouw van Ajax van dichtbij mee, maar de middenvelder begrijpt niet dat critici ook nu nog met de vinger naar hem wijzen. De 21-jarige Alkmaarder stelt zelf ook steeds beter in vorm te zijn. 

Taylor spreekt tegenover het Algemeen Dagblad over de dramatische start van Ajax en de duels onder John van 't Schip. In enkele maanden klommen de Amsterdammers van een historische laatste plaats naar plek vijf. "Vorig seizoen viel het op het laatste moment beter, waardoor ik meer goals maakte. Nu was ik een paar keer dichtbij, maar lukt het steeds net niet. Maar ik weet dat dit snel kan kantelen", meent Taylor over zijn eigen prestaties. "Het belang van de club is voor mij belangrijker. Als we maar blijven winnen. Als het met Ajax goed gaat, en dat gaat het gelukkig weer, gaat het met mij ook goed."

Bij mindere wedstrijden van Ajax moet Taylor het nog vaak ontgelden van de buitenwacht. Daar kan de middenvelder niet veel mee. "Er is zoveel over mij gezegd en geschreven dat ik inmiddels geleerd heb me niet te veel van de media en het publiek aan te trekken. Iedereen mag zijn mening hebben, natuurlijk, maar ik ken mijn eigen vorm zelf het best. Ik heb juist het gevoel dat ik er weer beter in kom. Dat ik gemakkelijker voetbal en defensief meer bijdraag."

Ajax scoort een stuk makkelijker, maar laat defensief voldoende steken vallen. Wat Taylor betreft ligt dat aan de hele ploeg. "We zijn aan de bal gegroeid, maar krijgen de goals alleen nog wat te gemakkelijk tegen. Daar trainen we vol op. Ik vind het alleen niet eerlijk om steeds naar de verdedigers te wijzen. Als je de tegengoals analyseert, zie je dat misschien wel negen van de tien hogerop ontstonden. Dat slecht druk werd gezet of omgeschakeld, ook door mij, en mede daardoor een verdediger fout instapte bijvoorbeeld."