"Geen voorstander van blauwe kaart, stuur mensen met geel er tien minuten uit"

"Blauwe kaart onnodig, stuur gewoon iemand met een gele kaart tien minuten eruit"

9 februari om 21:33
Laatste update: 9 februari om 21:39

De blauwe kaart heeft de afgelopen tijd veel stof doen opwaaien, maar is onnodig in de voetballerij. Dat is de conclusie in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. Wel worden andere oplossingen aangeboden. 

Ajax-watcher Mike Verweij is van mening dat er wel iets moet veranderen in de voetballerij, maar de blauwe kaart is niet de oplossing. "Daar wil ik wel even op terugkomen. Ik ben geen voorstander van de blauwe kaart, maar je moet het wel veel makkelijker maken: bij elke gele kaart iemand tien minuten naar de kant sturen. Dat is wel lastig voor de vierde man om bij te houden, maar het is de enige eerlijke manier. Marco van Basten heeft daar ook al eens voor gepleit."

De huidige stand van zaken is wat Verweij betreft ook niet eerlijk. "Nu kan je als club tegen PSV of Feyenoord tien gele kaarten oplopen zonder enig probleem en dan heb je de wedstrijd daarna ineens zeven geschorste spelers. De FIFA reageerde op The Telegraph, die dat schreef, volgens mij werd al geschreven dat het nog niet bij de profs geïntroduceerd zou worden. Dat schreef de FIFA ook, dus dat snapte ik niet helemaal."

Een introductie van de blauwe kaart zou het spel alleen maar ingewikkelder maken. "Stel je voor dat je zeven blauwe kaarten geeft op verschillende momenten en van iedereen moet bijhouden wanneer ze weer terug in het veld moeten komen?"