Southgate blij met welkom van Henderson bij Ajax

Southgate opgelucht na Ajax-transfer Henderson: 'Dit betekent ook veel voor hem'

9 februari om 12:55

Gareth Southgate is opgelucht dat Jordan Henderson de overstap naar Ajax heeft gemaakt. Dat bevestigt de bondscoach tegenover Engelse media. Henderson maakte tegen PSV zijn debuut voor de Amsterdammers en Southgate denkt dat de reactie van het Ajax-publiek hem veel doet.

"Het is makkelijker om over iemand te oordelen die in een Europese competitie speelt", vertelt een opgeluchte Henderson tegenover de Engelse pers. "Ik denk dat Jordan ook enthousiast is over zijn debuut voor Ajax, want het was ook nog eens in een topper. De club is ook heel blij dat hij er is, want hij kreeg een heel hartelijk ontvangst. Ik weet zeker dat dat ook erg veel voor hem betekent."

Southgate geeft Henderson nog altijd een goede kans op de selectie voor het EK, maar er ligt ook concurrentie op de loer. Kobbie Mainoo is één van die spelers. De jongeling ontwikkelt zich ijzersterk onder Erik ten Hag bij Manchester United. "Ik vind dat hij het als jonge speler fantastisch doet. Mainoo heeft een geweldige start bij United, maar ik ben er niet zeker van dat hij een verdedigende middenvelder is. Hij is een middenvelder met aanvallende intenties. Het is goed om hem in de gaten te blijven houden."