Henderson krijgt mogelijk aanvoerdersband bij Ajax

De Telegraaf: Henderson mogelijk nieuwe Ajax-aanvoerder na blessure Bergwijn

9 februari om 11:10
Laatste update: 9 februari om 11:19

De kans is aanwezig dat Jordan Henderson komende zondag tijdens sc Heerenveen - Ajax de aanvoerdersband draagt bij de Amsterdammers. Dat stelt De Telegraaf, dat na eerdere berichtgeving van ESPN de langdurige blessure van Steven Bergwijn heeft bevestigd. 

Bergwijn heeft tijdens de training van woensdag een blessure opgelopen aan zijn hamstring. De vleugelaanvaller werd de dag erna medisch onderzocht. Uit een scan is gebleken dat hij meerdere weken niet inzetbaar is voor trainer John van 't Schip. Bergwijn mist hoe dan ook de Conference League-ontmoetingen met Bodø/Glimt.

Naast dat Van 't Schip nu een directe vervanger voor Bergwijn moet aanwijzen, moet de oefenmeester zich ook buigen over de vraag wie de nieuwe aanvoerder wordt. Steven Berghuis was deze jaargang altijd de reserve-aanvoerder van de Amsterdammers, maar De Telegraaf acht het mogelijk dat die verhouding door de komst van Henderson inmiddels veranderd is. 

'De ervaren Engelsman was jarenlang de captain van Liverpool en kan zondag bij sc Heerenveen in zijn tweede wedstrijd als Ajacied wellicht al met de band om zijn arm starten', tekent de krant op, dat kopt met 'Ajax enkele weken zonder Steven Bergwijn, aanvoerdersband lonkt voor Jordan Henderson'. De controlerende middenvelder speelde vorige week zaterdag tegen PSV pas zijn eerste wedstrijd voor Ajax, dat zondag om 14.30 uur aftrapt in Friesland.