Brobbey vertelt over debuut bij Oranje als hoogtepunt

Brobbey onthult hoogtepunt van zijn seizoen: 'Moest iets zeggen toch?'

9 februari om 12:33

Ajax-spits Brian Brobbey is weer aan het opkrabbelen na een mindere start van het seizoen. De spits is de laatste weken in absolute topvorm en dus wordt hij ook vaak genoemd rond Oranje. Het hoogtepunt van Brobbey dit seizoen heeft ook met het Nederlands elftal te maken: zijn debuut.

"Mijn hoogtepunt was mijn debuut in Oranje", vertelt Brobbey in gesprek met ELFVoetbal. Op 16 oktober mocht Brobbey invallen in de wedstrijd tegen Griekenland. Dit deed hij in hetzelfde stadion, als waar hij eerder met Ajax tegen AEK Athene speelde. "Ik kende het stadion in Athene al. De sfeer was vergelijkbaar. Net als de reacties van het publiek. Al die laserpennen bijvoorbeeld. Ik was daarom ook niet zenuwachtig."

Voor Brobbey was zijn debuut een speciaal moment, al is hij nog niet zo zuinig op de souvenirs aan deze mooie wedstrijd. Zijn shirtje heeft hij wel nog, maar zijn haasje heeft nog geen mooi plekje gekregen. "Geen enkele Griek heeft naar mijn shirt gevraagd. Ik had het shirt anders ook niet geruild hoor. Ik wil mijn shirts gaan inlijsten. Het haasje ligt nu op een kast in de slaapkamer."

Ook standaard bij een debuut in Oranje, is het houden van een speech tegenover alle internationals. Brobbey lijkt normaal wel een prater in zijn interviews, maar bij zijn speech stond hij even met de mond vol tanden. "Wat ik heb gezegd? Dat ik niet zo’n prater ben. Ik heb iedereen bedankt. Ik moest iets zeggen, toch?"