Speelschema Nations League bekend

Speelschema Nations League bekend: Oranje snel tegen aartsrivaal Duitsland

9 februari om 10:20
Laatste update: 9 februari om 10:42

Het Nations League-speelschema van het Nederlands elftal is bekend. Oranje begint met twee thuisduels. Op 7 september wordt het bal geopend met een wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina, waarna aartsrivaal Duitsland drie dagen later te gast is. 

De KNVB meldt in een later stadium pas waar die wedstrijden worden gespeeld. Na het duel met Duitsland, van 10 september, hebben bondscoach Ronald Koeman en co. een maand 'rust'. Daarna staat er op 11 oktober een uitwedstrijd tegen Hongarije op het programma, en op 14 oktober een bezoek aan Duitsland. 

De thuiswedstrijd tegen de Hongaren is voor 16 november op de agenda gezet, en Oranje sluit de Nations League-groepsfase op 19 november af met een uitduel met Bosnië en Herzegovina.

Het Nederlands elftal werd afgelopen donderdagavond tijdens de loting in Parijs gekoppeld aan de drie andere landen. De twee beste ploegen van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales, die voor volgend jaar maart op het programma staan. De winnaars van die wedstrijden stoten door naar de finaleronde, die wordt afgewerkt tussen 4 en 8 juni 2025. Afgelopen jaar eindigde Oranje als vierde in de Nations League. 

Het programma

7 september: Nederland - Bosnië en Herzegovina
10 september: Nederland - Duitsland
11 oktober: Hongarije - Nederland
14 oktober: Duitsland - Nederland
16 november: Nederland - Hongarije
19 november: Bosnië en Herzegovina - Nederland