Mannsverk over 'Frenkie-dribbels' en zijn 'X-factor'

Mannsverk toont 'Frenkie-dribbels': 'Linies doorbreken mijn X-factor'

7 februari om 20:19

Sivert Mannsverk hoopt dat hij snel zijn kwaliteiten kan tonen aan de fans van Ajax. Opmerkelijk genoeg speelde de 21-jarige Noor tijdens Jong Ajax - Jong FC Utrecht met rugnummer 21, het oude nummer van Frenkie de Jong.

"Haha, daar zeg je wat. Ik heb normaal zestien, bij het eerste. Ik heb er niet echt over nagedacht, maar het is een mooi nummer, ja", zegt Mannsverk tegen Voetbal International, dat erop wijst dat hij wel enkele 'Frenkie-dribbels' liet zien. "Ja, ik had er twee, al ging de eerste dus niet helemaal goed. Maar dat is wel hoe ik speel. Ik hoop dat ik dat ook kan laten zien in het eerste elftal."

Hoewel Mannsverk naar zijn eigen mening te veel simpele fouten maakte past het wel bij hem om de bal te vragen, open te draaien en het spel te verleggen. "Linies doorbreken is één van mijn X-factors, dus daar moet ik me op blijven focussen. Ik moet het in eerste instantie simpel houden en van daaruit kan ik mijn echte kwaliteiten meer en meer gaan laten zien, na een aantal wedstrijden", stelt de controleur.

Mannsverk schakelde de voorbije maanden regelmatig de hulp in van Jong Ajax-trainer Dave Vos. De twee bekeken beelden, zodat de Noor zich de zes-positie sneller eigen kan maken. "En met andere mensen die weten hoe Ajax wil spelen. En gesprekken gevoerd met Hedwiges Maduro, Michael Valkanis, Saïd Bakkati, met John van 't Schip... Iedereen eigenlijk."