RKC neemt vroegtijdig afscheid van assistent

RKC neemt vroegtijdig afscheid van assistent: 'De afstemming was niet optimaal'

6 februari om 12:30
Laatste update: 6 februari om 12:36

Anouar Hadouir heeft zijn post als assistent-trainer bij RKC Waalwijk verlaten. De voormalig profvoetballer begon afgelopen zomer als de assistent van hoofdcoach Henk Fraser, maar na een korte periode hebben beide partijen besloten om uit elkaar te gaan.

Dinsdagochtend hebben Fraser en technisch directeur Mo Allach de spelersgroep geïnformeerd over het besluit, meldt het Brabants Dagblad. "Er is geen specifiek incident geweest, maar de samenwerking is geëvalueerd", aldus Allach. "De afstemming tussen Fraser en zijn assistent was niet optimaal", benadrukt de technisch directeur. Zowel Hadouir als RKC had te weinig vertrouwen in een verdere samenwerking.

Afgelopen zomer verving RKC Waalwijk na het vertrek van trainer Joseph Oosting en zijn assistenten Peter Uneken en Sander Duits acht stafleden. Dit seizoen verloopt moeizaam voor de Brabanders, die na Vitesse de minste doelpunten hebben gescoord. De club staat momenteel zestiende in de Eredivisie, slechts drie punten boven Vitesse en Volendam.

Hadouir was eerder jeugdtrainer bij Willem II voordat hij bij de staf in Waalwijk kwam. Samen met Geert-Arend Roorda en Adil Auassar assisteerde hij Fraser. Roorda, afkomstig van Jong Sparta, is nu de belangrijkste assistent. Auassar heeft nog niet de vereiste trainerspapieren en zit tijdens wedstrijden op de tribune. RKC heeft aangekondigd dat er geen vervanger wordt aangetrokken voor Hadouir.

Vrijdagavond speelt RKC Waalwijk om 20:00 uur in de Eredivisie de carnavalswedstrijd thuis tegen NEC.