Regragui blijft bondscoach Marokko

Belangrijk nieuws voor Ziyech, Amrabat en Mazraoui: géén ontslag bij Marokko

5 februari om 16:33
Laatste update: 5 februari om 16:49

Walid Regragui blijft bondscoach van Marokko. Dat heeft de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) bevestigd. De revelatie van het WK in Qatar strandde vorige week in de achtste finales van de Afrika Cup.

Na de nederlaag tegen Zuid-Afrika (0-2) stond de positie van de populaire Regragui even ter discussie. Zelf gaf hij aan op te zullen stappen, mocht de Marokkaanse bond hem dat vragen. Zo'n vaart zal het echter niet lopen: bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa heeft zijn vertrouwen uitgesproken in een statement. 'We geven hem alle middelen en steun', klinkt het.

Regragui bouwde veel krediet op met het behalen van de halve finales op het WK in Qatar. Het contract van de 48-jarige bondscoach loopt nog tot na het WK 2026. Nu krijgt hij dus de kans om zich voor het toernooi te plaatsen met De Leeuwen van de Atlas. De kwalificatiereeks begint in juni.

Veel andere Afrika Cup-deelnemers ontsloegen hun bondsoaches na uitschakeling op het toernooi. Zo ontdeed Egypte zich van Rui Vitória en werd de bondscoach van Ivoorkust zelfs tijdens de groepsfase de wacht aangezegd.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over Marokko, Hakim Ziyech en de achtste finales: