Ronald Waterreus trekt conclusie na Ajax - PSV

'PSV is geworden wat Ajax jarenlang was, een club die bulkt van het talent'

5 februari om 15:15

Ronald Waterreus is van mening dat PSV inmiddels geworden is wat Ajax alle tijd is geweest. Een club waar het stikt van de grote talenten. Die conclusie trekt de oud-doelman in zijn meest recente column voor De Limburger. 

Waterreus wijdt zijn column voor een groot deel aan het duel tussen Ajax en PSV van afgelopen zaterdag (1-1). Bij de Amsterdammers waren de ogen gericht op de ervaren kracht Jordan Henderson, terwijl de 24-jarige Mauro Júnior indruk maakte op het Eindhovense middenveld. 'Henderson en Mauro Júnior; feilloos belichamen ze de beeldvorming die leeft over hun clubs', tekent Waterreus op.

'In Amsterdam, ooit een broedplaats van jeugdig elan, moet een Engelse routinier de toekomst gaan vormgeven. In Eindhoven blijken blessures van onder anderen Noa Lang, Guus Til, Joey Veerman en Malik Tillman alleszins overkomelijk', vervolgt de voormalig keeper, die tussen 1994 en 2004 onder de lat stond in Eindhoven. 

'PSV is, kortom, geworden wat Ajax jarenlang was', concludeert Waterreus. 'Een club die bulkt van talent. Dat beeld verdient echter ook een nuance, vind ik. Ja, PSV is straks de terechte kampioen. Maar zo slecht als Ajax wordt neergezet, is die club heus niet', besluit hij.