Van Hooijdonk en Van Ramshorst over salaris Henderson

Salaris Henderson voer voor discussie: 'Misstaat niet als verkeersregelaar'

5 februari om 12:55

Het forse salaris van Jordan Henderson bij Ajax zorgt zondagavond voor discussie bij Studio Voetbal. Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay vinden de 33-jarige Engelsman zijn geld eigenlijk niet waard.

Van Hooijdonk kaartte al aan dat Henderson geen typische spelverdeler is, zoals de concurrenten wel zo'n speler hebben op die positie. "Ajax tikt gewoon even zeven miljoen af voor iemand wiens specialiteit dat niet is", zei de oud-spits. Presentator Sjoerd van Ramshorst haakt daar op in. "Ik heb van bronnen bij Ajax begrepen dat hij een stuk minder verdient, rond de 4,5 en 5 miljoen euro."

Van Hooijdonk bestrijdt dat. "Ik heb van goede bronnen binnen Ajax vernomen dat het dichter bij mij in de buurt ligt", stelt de oud-international. "Er zit nog tekengeld bij, misschien hebben ze dat niet meegerekend. Dat moet je natuurlijk ook afschrijven over anderhalf jaar", aldus Van Ramshorst.

Afellay vindt het hoe dan ook een hoop geld. "Ik vind dat je dit soort bedragen neerlegt voor een Dusan Tadic. Die maakt het elftal beter, maar voegt zelf zoveel toe aan het spel van Ajax. Datzelfde was met Daley Blind."

"Henderson is geen speler die Ajax voetballend beter gaat maken", vervolgt de voormalig PSV'er. "Tuurlijk, hij geeft het goede voorbeeld in de gym en de warming-up, maar hij gaat je geen splijtende passes tussen de linies geven à la Schouten of Veerman. Hij zou niet misstaan als een verkeersregelaar."