Van Hooijdonk over Overmars: 'Morele kompas Ajax zoek'

Van Hooijdonk: 'Morele kompas zoek bij Ajax, ze voelen zich verheven'

5 februari om 07:10

Het feit dat Ajax kort na zijn vertrek alweer toenadering zocht tot Marc Overmars, wekt verbazing bij Pierre van Hooijdonk. De oud-spits laat zich kritisch uit over het morele kompas in de hoofdstad.

Overmars vertrok in februari 2022 bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag. Al snel probeerde rvc-voorzitter Leen Meijaard hem terug te halen. Ook Danny Blind maakte zich sterk voor een terugkeer van de directeur voetbalzaken. Het zorgt voor ongeloof bij Van Hooijdonk.

"Ik ben enorm verbaasd dat het überhaupt gebeurt, maar daarnaast ook nog eens zo snel", reageert Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Het morele kompas is toch al eventjes zoek in Amsterdam. Er zijn meerdere zaken geweest. De coronavlucht, de Promes-situatie en volgens mij vergeet ik er dan nog één of twee. Men voelt zich daar toch verheven boven anderen. Dat vind ik kwalijk."

De NOS kwam afgelopen week met een groot stuk over Overmars. Daarin onthulden meerdere partijen, onder wie de oud-voetballer zelf, dat hij meerdere keren benaderd is voor een terugkeer bij Ajax. De voormalige linksbuiten werd recent voor één jaar geschorst door de FIFA. Die straf vindt hij buitenproportioneel.