Inter boekt met Nederlandse bankzitters cruciale zege op achtervolger Juventus

Inter boekt met Nederlandse invallers cruciale zege op achtervolger Juventus

4 februari om 22:42

Internazionale heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Scudetto. Met invallers Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen won Inter van directe concurrent Juventus, waardoor het gat nu vier punten is.

Inter en Juve streden zondagavond in een rechtstreeks duel om de koppositie. Alle Inter-Nederlanders begonnen op de bank. Zij zagen dat I Nerazzurri in eigen huis dominant waren. Een kleine tien minuten voor rust leverde dat ook de openingstreffer op: Nicolò Barella gaf een voorzet in de zestien van Juve. Benjamin Pavard raakte de bal niet met een bicycle kick, maar Juve-verdediger Federico Gatti toucheerde hem wel: 1-0 voor Inter.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. Na de pauze moest Juventus meer komen, maar De Oude Dame had moeite om echt gevaarlijk te worden. Na 73 minuten kwam Dumfries binnen de lijnen voor Matteo Darmian. Later volgden De Vrij en Klaassen ook. Met de Oranje-internationals behield Inter haar voorsprong.

Zo eindigde de Derby d'Italia in een overwinning voor Inter. De club uit Milaan blijft daardoor koploper, terwijl het gat met Juventus vergroot is tot vier punten. De Oude Dame staat op haar beurt weer vier punten voor op nummer drie AC Milan.