Arsenal wint in eigen huis met 3-1 van Liverpool

Arsenal deelt klap uit aan Liverpool en komt dichterbij koploper

4 februari om 19:27
Laatste update: 4 februari om 19:32

Arsenal heeft uitstekende zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van trainer Mikel Arteta wist in eigen huis met 3-1 te winnen van koploper Liverpool, waarmee The Gunners het gat verkleinen tot twee punten. Bukayo Saka, Gabriel Martinelli en Leandro Trossard waren de doelpuntenmakers voor Arsenal.

Arsenal leek na tien minuten spelen dichtbij de openingsgoal, toen Martinelli langs Konaté snelde en een uitstekende voorzet leverde. De kopbal van Saka verdween echter naast de goal van Alisson. Eén minuut later was het Gakpo die mocht aanleggen voor een schot. De Oranje-international nam de pass van Mac Allister knap aan, maar zijn poging verdween naast. Na een kwartier was het Arsenal dat op voorsprong kwam. Gelegenheidsspits Havertz vond Alisson op zijn weg, maar Saka reageerde attent en zorgde alsnog voor de 1-0.

Wederom werd Gakpo bijna gevaarlijk namens Liverpool. De Nederlander anticipeerde op een vroege voorzet van Alexander-Arnold, maar kon er nét niet bij. Op slag van rust was het wel raak voor Liverpool. Arsenal-verdediger Saliba leek te verwachten dat Raya uit zou komen, maar dat liet de doelman na. Luis Díaz profiteerde van het misverstand en schoot via Gabriel Magalhães raak.

Na een uur spelen werd Havertz de diepte ingestuurd. Na ogenschijnlijk contact met Mac Allister werd er geschreeuwd om een penalty, maar na de beelden bekeken te hebben grijpt de VAR niet in. Niet veel later is het raak voor Arsenal: na een misverstand tussen Alisson en Virgil van Dijk is het Martinelli die doeltreft en The Gunners aan de leiding brengt. Liverpool liet zich niet uit het veld slaan en kwam via Darwin Núñez dichtbij de gelijkmaker, maar de Uruguayaan mikte over. Liverpool moest kort daarna met tien man verder, nadat Konaté zijn tweede gele kaart kreeg. In de slotfase maakte Trossard het nog mooier voor de Londenaren, door de 3-1 binnen te schieten en aan alle onzekerheid een einde te maken.