Slot voorafgaand aan AZ - Feyenoord

Slot over afketsen Driouech-transfer: 'Dan gooi je een bommetje in de kleedkamer'

4 februari om 14:30
Laatste update: 4 februari om 14:34

Arne Slot heeft zijn uitspraak over Couihaib Driouech voorafgaand aan AZ - Feyenoord ietwat genuanceerd. De trainer van de Rotterdammers gaf daags na Deadline Day aan dat hij in de aanvaller van Excelsior geen 'versterking voor de bovenkant' zag. Driouch kwam uiteindelijk niet naar Feyenoord, dat niet bereid was mee te gaan in de vraagprijs van de stadgenoot. 

Slot blikt zondagmiddag, vlak voor het treffen met AZ, voor de camera van ESPN terug op die uitspraak. "Ik ben blij dat je die vraag stelt, zelf vond ik dat ik het aardig had uitgelegd", aldus de trainer. 

"Ik snap heel goed dat PSV hem als versterking ziet, omdat zij blessures hebben", vervolgt Slot. "Qua aantallen hebben wij genoeg spelers en als je dan weer een buitenspeler haalt, dan gooi je een bommetje in de kleedkamer. Dan vind ik dat je er in alles bovenuit moet steken, of het is een groot talent, wat ik in hem zie,  maar dan moet de prijs er ook naar zijn", besluit hij lachend. 

Wie zondagmiddag wel de Feyenoord-vleugels bekleden, zijn Calvin Stengs en Igor Paixão. "De buitenspeler is de moeilijkste positie op het veld", vervolgt Slot, die de Braziliaanse aanvaller ondanks een mindere fase toch het veld opstuurt.  "Ik denk dat je aan ons ziet dat Paixão elke week op het veld staat, dat wat dat het gaat dat we hem alle vertrouwen geven vanuit dat perspectief."

In het interview met ESPN ging het ook over de strafschoppen van Santiago Gimenez. Hij miste eerder dit seizoen al tegen RKC Waalwijk, en faalde vorige week tegen FC Twente opnieuw vanaf elf meter. Invloed heeft het echter niet op de keuze van Slot. "Hij zal vandaag als hij zich goed voelt de strafschop nemen. Heeft hij enige twijfel weet hij dat Dávid Hancko achter hem staat om hem ook te kunnen nemen."