Perez onder indruk van kilometervreter Henderson

Perez verrast door statistiek Henderson: 'Daarin eindigde hij als derde'

4 februari om 07:40

Kenneth Perez verbaasde zich over de fitheid van Jordan Henderson tijdens zijn debuut voor Ajax. De Deense analist wijst na afloop van de topper tegen PSV (1-1) op een opvallende statistiek van de 33-jarige middenvelder.

Perez merkte eerder al op dat meerdere spelers last kregen van kramp, zoals Tristan Gooijer, Mauro Júnior, Kenneth Taylor, Sergiño Dest en Josip Sutalo. "En die Henderson speelde dan gewoon negentig minuten, met twee vingers in zijn neus op het middenveld", spreekt de oud-speler van Ajax en PSV zijn waardering uit bij De Eretribune.

Perez pakte er bovendien een opvallende statistiek bij over Henderson, die zijn eerste wedstrijd in meer dan vijf weken tijd speelde. "Per gespeelde minuut eindigde Henderson op drie als het gaat om de meeste gelopen meters", weet Perez. Doordat Mauro Júnior werd gewisseld, ging de Engelsman hem zelfs nog voorbij. Daardoor legde alleen ploeggenoot Kristian Hlynsson meer meters af.

Ook was Henderson meteen zeer zuiver aan de bal. Zo verstuurde hij vijftien passes in het laatste, aanvallende gedeelte van het veld en die kwamen allemaal aan. Ter vergelijking: Steven Bergwijn verstuurde twaalf passes in 'the final third' en daarvan kwamen er zeven aan.