Van 't Schip prijst Henderson na debuut

Van 't Schip prijst Henderson na debuut: 'Je ziet dat hij dit gewend is'

3 februari om 22:35
Laatste update: 4 februari om 00:54

Ajax-trainer John van 't Schip is zeer te spreken over het debuut van Jordan Henderson. Met de Engelse debutant slaagde de Amsterdamse thuisploeg erin om PSV goed partij te bieden.

"Als je ziet waar we vandaan komen, dan kan ik hiermee leven. Zij hadden kansen, wij hadden kansen. En wij hadden de betere kansen. Maar het is een goede ploeg waar je tegen speelt. Ik denk dat wij in het daarin meegaan, weer een stap hebben gemaakt. Je had kunnen winnen, maar je moet ook eerlijk zijn en zeggen dat PSV een goed team is. Als je kijkt waar wij vandaan komen, denk ik dat het een heel goede prestatie is", analyseert Van 't Schip bij ESPN.

Ajax speelde compact in de openingsfase, al constateert Hans Kraay junior dat Henderson die extra 'bescherming' niet nodig had. De Engelse routinier legde, ondanks een gebrek aan wedstrijdritme, de nodige meters af. "Wij willen thuis natuurlijk hoog druk proberen te spelen, we willen winnen", reageert Van 't Schip. "Maar ja, je speelt ook tegen ploegen die soms wat sterker zijn. En in die eerste fase waren zij vaster aan de bal. Wij verloren de bal te snel, al waren we wel een paar keer gevaarlijk als we 'm hadden. Zo scoren we ook de 1-0."

De Ajax-trainer deelt vervolgens een compliment uit aan Henderson. "Het is een jongen die gewend is om dit soort wedstrijden te spelen, op het allerhoogste niveau. En dit is in Nederland het hoogste niveau, met PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente. Hij heeft laten zien dat hij fit is en belangrijk is voor het elftal. Wat goed is, is de wijze waarop hij de jongens helpt en coacht. Voor de wedstrijd, in de rust, op het veld. Daarnaast zie je gewoon dat hij de rust erin probeert te houden wanneer dat kan. Het zijn kleine dingetjes, waarvan je hoopt dat het steeds meer wordt en dat het elftal dat gaat oppakken."

Dat Henderson onzichtbaar zou zijn geweest, wuift Van 't Schip weg. "Het is niet zijn positie op het veld dat hij vier man voorbij moet dribbelen. Hij staat er om iedereen neer te zetten. Aan de bal is hij gewoon heel betrouwbaar. En dit was zijn eerste wedstrijd na een lange periode waarin hij niet speelde. Als je dat in ogenschouw neemt, was dit een goede wedstrijd."